FAQ - skischolen Kleinwalsertal

De skischolen in Kleinwalsertal ontvangen vele vragen, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Om u zo uitgebreid mogelijk te helpen, hebben wij de antwoorden op deze vragen gebundeld op onze website. Er kunnen altijd situaties zijn die een afzonderlijk antwoord vereisen. Als u daaraan twijfelt, neem dan contact op met de betreffende Skischule. Zij helpen u graag verder!

Zijn de tarieven verschillend, wanneer u eerst een 3-daagse cursus boekt en pas later nog extra met 2 dagen aanvult?
Ja. Als er eerst bijvoorbeeld 2 dagen worden geboekt, en dan later meerdere dagen worden bijgegeboekt, gelden de zgn. ‚verlengingsprijzen’. De tarieven daarvan worden altijd genoemd op de actuele prijslijst.

Redt je het met de tijd als ouders en kinderen tegelijk op cursus gaan?
Ja, de indeling is qua tijd zo op elkaar afgestemd, dat de volwassenen 15 minuten later beginnen (kinderen kunnen vanaf 09.30 uur langs gebracht worden; de indeling van de volwassenen begint om 09.45 uur). De kinderen worden na afloop van de cursus net zo lang opgevangen, totdat de ouders de kinderen weer afhalen!

Hoe vindt de indeling van de groepen plaats?
De meeste gasten zijn „terugkerende gasten“ – dus gasten die al meerdere keren een cursus gereserveerd hebben. Bij deze gasten kan de indeling direct plaatsvinden. Wanneer men de eerste keer aan een cursus deelneemt, dan vindt de indeling in de groep plaats na mondelinge navraag over uw ervaring, leeftijd en taal. Indien de indeling in een groep toch niet de juiste blijkt te zijn, dan is het natuurlijk altijd mogelijk, om van groep te wisselen.

Krijgt men het geld terug als het de kinderen toch niet bevalt?
In principe krijgt u alleen het geld terug bij ziekte of ongeval, met doktersverklaring. Daarom zijn er meerdere mogelijkheden (o.a. verlenging ter plaatse) om dit risico voor u zo beperkt mogelijk te houden. Mocht het dan nog niet werken, dan zal de skischool er altijd alles aan doen om zo veel als mogelijk het resterende om te boeken en te verrekenen.

Kan ik van cursus wisselen, als het mij toch niet bevalt? Bijvoorbeeld van snowboard- naar skicursus?
Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Neemt u dan zo snel mogelijk contact op, zodat de cursus omgeboekt kan worden!

Kan men ook doordeweeks met een cursus beginnen?
In principe vinden de indelingen van de cursussen plaats op de zondag en maandag. Het is voor gevorderden altijd mogelijk om doordeweeks bij een bestaande groep aan te sluiten. De cursussen in het weekend vinden al vanaf 3 personen plaats, en deze starten op vrijdag.

Is het mogelijk dat er de voorkeur wordt aangegeven voor een specifieke leraar m/v?
In principe is dit altijd mogelijk. Wij verzoeken u deze voorkeur zo vroeg als mogelijk aan de skischool kenbaar te maken met het contactformulier. Er kan echter nooit een garantie worden afgegeven bij de groepscursussen.

Hoe ver van tevoren moeten wij een privé-leraar reserveren?
Hoe eerder, hoe beter! Maar zeker 1 dag van tevoren, opdat de Skischule dan de mogelijkheid heeft een leraar hiervoor in te delen. Heeft u geen mogelijkheid om dit minstens 1 dag van tevoren te reserveren, dan kunnen zij alleen een nog toevallig beschikbare leraar inboeken.

Is het ook mogelijk het middageten voor afzonderlijke dagen te reserveren?
Ja, wij verzoeken u wel dit 1 dag van tevoren te vermelden als u er gebruik van wilt maken, of zo vroeg als mogelijk op dezelfde dag van de cursus.

Vanaf welke leeftijd kunnen de kinderen op skicursus?
Vanaf 3 jaar. Voor de 3- tot 4-jarige kinderen worden er halve dagen aangeboden (Burmiclub, 10.00 – 12.00 uur). Middageten en opvang kan tot 13.30 uur worden bijgeboekt. Voor alle andere leeftijden worden er hele dagen aangeboden. Bij een snowboardcursus bevelen wij een minimale leeftijd aan van 6-8 jaar, maar indien specifiek gewenst,  kunnen de kinderen al op jongere leeftijd starten. Al is de ervaring hier, dat dit voor jongere kinderen heel vermoeiend is. Tijden van de cursus kunnen per skischool wisselen, maar zit niet veel verschil in. Betreffende skischool geeft bij reservering de exacte tijden aan.

Waarom wordt er voor een groep geen cursus voor een halve dag aangeboden?
De skischool heeft dit aanbod wel gehad, maar de ervaring heeft geleerd, dat deze cursus, in vergelijking met hele dagen, dan veel minder resultaat oplevert. Daarom is dit uit het programma gehaald.

Heeft de skischool ook Nederlands sprekende leraren?
Er zijn enkele Nederlandse skileraren m/v bij de Skischule in dienst, en ook enkele Oostenrijkse en Duitse leraren die een beetje Nederlands spreken. We kunnen echter niet garanderen, of u gegarandeerd een Nederlandse leraar krijgt. Wij verzoeken u deze wens op het aanvraagformulier al kenbaar te maken, als ook ter plaatse bij de indeling van de groepen. De Skischule doet altijd haar best om zo veel als mogelijk aan deze wens tegemoet te komen. In principe worden de Nederlandse leraren als eersten bij de jongste Nederlandse kinderen ingedeeld.

Is er voor een groepscursus een voorreservering nodig?
In groepscursussen is normaal gesproken altijd genoeg plaats. We adviseren u echter wel, om uw deelname van tevoren al te reserveren. Hiermee spaart u zelf ook veel tijd bij de aanmelding op de Skischool! In de drukke vakantieweken bent u dan ook zeker van een plekje! Hoe eerder, hoe beter, is dan het advies!

Moeten de cursusdagen achter elkaar gereserveerd worden?
Ja, de dagen moeten achtereenvolgend geboekt worden, omdat de groep met het programma verder gaat en er elke dag iets nieuws wordt geleerd.

Is de Walserbus zonder kosten te gebruiken?
Ja, met de Allgäu-Walser-Card, die u in de accommodatie ontvangt, reist u in het Kleinwalsertal gratis met de Walser Bus.

Kan ik de cursus ook met een creditcard betalen?
Ja, de Skischool accepteert alle gangbare Creditcards.

Is de skipas bij de cursus ingebrepen?
De skipassen zijn niet inbegrepen. Het meest gemakkelijk en tijdsparend is om uw skipas al klaar te hebben liggen in uw accommodatie. Topits Travel zorgt ervoor dat deze klaar liggen in uw accommodatie. Het scheelt op de 1e dag echt heel veel geregel en stress.

Hebben beginners ook een skipas nodig?
Ja, iedereen heeft een skipas nodig om gebruik te maken van een lift en baan. Voor de jongste beginners geldt: op de eerste dag van het begin van de cursus met de leraar het soort skipas bespreken voor de rest van de week. Voor de 3- en 4-jarigen die deelnemen in de Burmiclub is geen skipas nodig.

Zijn er ook cursussen voor halve dagen?
De Skischule biedt alleen een halve daagse cursus aan voor 3-jarigen in de Burmiclub, en bij een privé- en langlaufcursus. Alle andere cursussen zijn 4 uur (2 uur ‚s ochtends en 2 uur ‚s middags).

Kunnen onze kinderen samen in een groep?
De indeling van de kinderen gaat in principe naar ervaring en leeftijd. Als uw kinderen of bevriende kinderen met ongeveer dezelfde ervaring bij elkaar in de groep willen, verzoeken wij u dit al met de aanvraag kenbaar te maken. Ook op de dag van aanvang van de cursus kunt u dit nogmaals aangeven, en de Skischule zal haar best doen om hier zoveel als mogelijk rekening mee te houden. Wij willen u er wel op attenderen dat als de kinderen niet even goed kunnen skiën of snowboarden, het kind met de meeste ervaring, rekening moet houden met het kind met de minste ervaring.

Moeten wij de hele (5- of 6-daagse) cursus afnemen of kunnen we ook minder dagen boeken?
Het programma voor de groep is dusdanig voor een hele week opgebouwd met een skiwedstrijd en leuke onderdelen naar het eind van deze week toe. Daarom is het wel heel leuk om de gehele week af te nemen. Maar het is uiteraard altijd mogelijk om met minder dagen aan een cursus deel te nemen!

FAQ - verhuur winter- en zomersportmateriaal

Wat moet ik doen als ik het materiaal toch niet op de aangegeven dag kan afhalen?
Meldt u dit dan zo snel mogelijk bij het betreffende verhuurbedrijf . Telefoonnummer zoals gemeld op onze website.

Waarom is het een voordeel om het winter- en zomersportmateriaal ter plaatse te huren, en niet vanuit de eigen woonplaats?
Als er tijdens de vakantie problemen zijn met het materiaal, kunt u ter plaatse direct het probleem verhelpen.

Waarom zijn er bij de VIP Carver geen schoenen en stokken inbegrepen?
De VIP carvers zijn geschikt voor zeer ervaren skiërs, die veelal over eigen schoenen en stokken beschikken.

Hoe vindt de betaling plaats?
Het materiaal dient u ter plaatse af te rekenen. Contant of met EC-bankpas. In dat laatste geval dient u aan te geven welk type bankpas dit is, omdat niet alle passen altijd even goed werken in de winkel. Zowel bij Kessler Sport als Sport Pauli is het ook mogelijk het materiaal via de eigen website te reserveren en online te betalen.

Komen er ter plaatse nog extra kosten bij voor het gehuurde materiaal?
Nee, de prijzen die genoemd worden zijn de prijzen inclusief BTW.

Kunnen ruggenbeschermers ook gehuurd worden?
Nee, vanuit hygiënisch oogpunt is dit niet het geval. Het is zeker aan te bevelen om een ruggenbeschermer aan te schaffen. Het voorkomt blessures bij een harde val. Inwoners van een skigebied dragen zelf ook altijd ruggenbeschermers; zij kennen de gevaren van de wintersport ook als geen ander.

Tot welke leeftijd is een helm verplicht in Oostenrijk?
Voor kinderen tot en met 15 jaar is het dragen van een helm op de piste verplicht.

Is een helm ook verplicht voor volwassenen?
Nee, maar een helm kan veel leed voorkomen. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het zelfs heel erg hip is en dat merk je ook op de pistes!