Skigebied Kleinwalsertal

 • Grenzeloos skiplezier;
 • Skigebied is niet geheel verbonden;
 • Afwisselende afdalingen voor ieder niveau;
 • Hoogte: 826-2224 meter.

 

Het gebied beschikt over 128 KM aan pistes in de 4 verschillende skigebieden. Omdat er zo veel sneeuw valt, wordt het dal één van de "Schneelöcher" van Oostenrijk genoemd.

Het familievriendelijke Kleinwalsertal, dat de pistes en loipes deelt met het Zuid Duitse Oberstdorf, laat wat wintersport betreft niets te wensen over en beschikt over 128 KM pistes, 118 KM loipes en 50 KM geprepareerde winterwandelwegen. Met de Allgäu-Walser-Card reist u in Kleinwalsertal gratis met de Walser Skibus en met hoge korting naar Oberstdorf. Op een aantal avonden is er ’s avonds ook de mogelijkheid om te skiën en snowboarden.

De pistes zijn verdeeld over diverse skigebieden die niet allemaal met elkaar zijn verbonden. Vanuit Oberstdorf kun je de pistes op de Nebelhorn en Söllereck bereiken. Riezlern heeft op de Kanzelwand en Fellhorn een groot skigebied met voornamelijk rode pistes. De Heuberg Arena in Hirschegg is vooral geschikt voor beginners en families. Bij Mittelberg ligt het bescheiden skigebied van de Walmendingerhorn. De meeste zwarte pistes zijn te vinden op de Hoher Ifen. Freestylers vinden een super pipe, snowpark en funslope. Alle pistes zijn toegankelijk met één skipas. De loipes zijn gratis met de Allgäu-Walser Card.

Het skigebied Kleinwalsertal-Oberstdorf biedt verder nog de volgende winterse mogelijkheden:

 • 7 Rodelbanen tussen de 150 en 1500 m, waarvan 2 met begeleiding;
 • Schaatsbaan in Oberstdorf;
 • Sneeuwschoenwandelen inclusief gids;
 • Snowfox-, Stuhl- Tubing en Rodeln bij de Nebelhornbahn (Blue Day). Bij het Panorama restaurant bevindt zich de hele winter een ijsbar, iglohutten en een whirlpool met uitzicht over 400 bergtoppen;
 • Paardensleetochten;
 • Breitachklamm; de grootste kloof van Europa met prachtige en meterslange ijspegels! Hier wordt in de winter 2x in de week ’s avonds een fakkeltocht aangeboden, een zeer indrukwekkend schouwspel!


 

 • Diverse musea (o.a. over de geschiedenis van 100 jaar skiën in Kleinwalsertal);
 • Tropisch Zwemparadijs in Sonthofen, ong. 20 minuten rijafstand;
 • Skischansarena in Oberstdorf;
 • Kinderoppascentrale (gecertificeerde studenten) en crèche (diverse hotels bieden dit aan, ook als u geen hotelgast bent) aanwezig;
 • Allgäu-Walser-Card welk u automatisch ontvangt bij het inchecken en waarmee u vele kortingen en/of gratis entree ontvangt.

Skigebied Kleinwalsertal (map)

 

Op deze interactieve kaart vindt u alle pistes terug in het zeer geliefde Oostenrijkse skigebied Kleinwalsertal. Als u klikt op de piste, komt er uitgebreide informatie naar voren. Om de kaart groot te kunnen bekijken, klikt u hier.

Plattegrond pistes

Skigebied Mittelberg

Het knusse dorpje Mittelberg bevindt zich direct aan het skigebied van de Walmendingerhorn met de Walmendingerhornbahn, Zafernalift, Maisässlift en Jedermannlift. Dit skigebied biedt talrijke pistes in diverse moeilijkheidsgraden: zowel voor gevorderden, beginners als jonge gezinnen. Elke wintersporter kan hier dus geweldig genieten!

Skigebied Hirschegg

In het centrum van Hirschegg bevindt zich de Heuberg Arena, met een aantal pistes die zeer geschikt zijn voor beginners. Hierdoor is dit familieskigebied ook zeer geliefd bij de jonge gezinnen. Direct in de buurt bevinden zich de stoeltjeslift Heuberg en de Schlösslelift. Hierdoor kunnen de nabijgelegen skigebieden Walmendingerhorn en Ifen, samen met de Heuberg Arena een gemeenschappelijke skipas aanbieden. Zo kunt u met 1 pas profiteren van een groot aantal pistes in verschillende moeilijkheidsgraden.

Skigebied Riezlern

In het gezellige dorpje Riezlern bevindt zich het skigebied Fellhorn/Kanzelwand. 36 KM uitstekend geprepareerde pistes bieden hier een veelvoud aan wintersportmogelijkheden aan. Hier zijn ook de Kanzelwandbahn, Ideallift, Kesslerlift en de Schwandliftpiste. Het skigebied kent extra Highlights zoals 2 Snowparks en een Funslope. In de directe nabijheid bevinden zich ook de skigebieden Walmendingerhornbahn/Ifen/Heuberg Arena.

Skigebied Fellhorn / Kanzelwand

Skigebied Walmerdingerhorn / Ifen / Heuberg