Aankomst met auto en trein Kleinwalsertal

met auto

Via Duitsland (Links- of Rechtsrheinische Autobahn) over Karlsruhe – Stuttgart – Heilbronn - Ulm en dan verder over de A7 tot knooppunt Allgäu (Kempten). Via de B19 (Immenstadt, Sonthofen, Fischen) richting Oberstdorf, alwaar de afslag naar Kleinwalsertal is.

Voor de reis naar Kleinwalsertal in Oostenrijk heeft u geen Autobahnvignet nodig. Bij een voortzetting van de reis naar andere bestemmingen in Oostenrijk, is een vignet wel vereist (deze is gemakkelijk aan te schaffen bij de benzinestations).

Let erop dat bij het instellen van het navigatie systeem met als eindbestemming ‘Mittelberg’, niet Mittelberg-Oy wordt ingesteld. Deze plaats ligt nl. in Duitsland op 2 uur rijden van Mittelberg in Kleinwalsertal, Vorarlberg in Oostenrijk!

In Oostenrijk zijn auto's verplicht te beschikken over een winteruitrusting van 1 november tot 15 april. Onder deze uitrusting vallen in het bijzonder voldoende antivries ruitensproeiervloeistof, sneeuwkettingen en voor winterse omstandigheden geschikte banden. Tevens bent u in Oostenrijk verplicht om ook overdag de verlichting van uw auto aan te hebben en dient er voor iedere passagier in de auto een reflecterend vestje aanwezig te zijn.

 

met trein

De eindbestemming van uw treinreis is het Zuid Duitse Oberstdorf, 14 km verwijdert van het Kleinwalsertal. Het traject met de ICE-trein dient vooraf gereserveerd te zijn.

Het treinstation van Oberstdorf is direct naast het busstation gelegen. De bus rijdt in het hoogseizoen elke 10 tot 20 minuten (uiterlijk tot ongeveer 21.00 uur). De busrit naar het Kleinwalsertal duurt ongeveer 15 tot 40 minuten. 3 Maanden voor vertrekdatum kan de treinreis gereserveerd worden. Hoe eerder de reservering plaatsvindt, hoe hoger de kortingen kunnen zijn. Taxi’s staan uiteraard ook klaar bij het station om u direct naar de accommodatie te brengen.